HILVERSUM - De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag 14 oktober een Open Avond over spiritualiteit. De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com.

“Mensen zijn spirituele wezens,” vertelt een van de trainers, Karel Muller. “We vragen ons af waar we vandaan komen, waar we naartoe gaan en wat de zin van ons leven is. Sommige mensen geloven in God, het Universum, het Al of welke naam je er ook maar aan geeft. Anderen hebben daar niets mee en kiezen voor het atheïsme. Weer anderen laten zich inspireren door het boeddhisme of andere stromingen. Bij welke stroming je je ook thuis voelt, je bent welkom bij de School voor Compassie.”


“Een kenmerk van leven vanuit compassie is oordeelloosheid,” vertelt trainer Anne Tuk. “Aanstaande vrijdag willen we met elkaar uitwisselen hoe je spiritualiteit wel of niet beleeft. Hoe je omgaat met alles wat niet te verklaren, niet uit te leggen is. Hoe je omgaat met vragen waar je geen antwoord op weet. Kan of wil je je overgeven aan iets wat groter is dan jijzelf of heb je er meer aan de dingen rationeel te verklaren bijvoorbeeld?”


“Vanuit gelijkwaardigheid geven we elkaar een inkijkje in onze binnenwereld. Wat inspireert ons? Waar halen we hoop en compassie vandaan in een wereld die behoorlijk op z’n kop staat? Wat maakt dat we weer op een dieper niveau kunnen voelen: wij zijn samen? En het mooie is, binnen welke spirituele stroming je je ook maar thuis voelt: groeien in compassie maakt elk mens gelukkiger…”


De School voor Compassie organiseert om de drie weken een Open Avond. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje. Op 14 oktober is er ook live-muziek.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school, maar je kunt ook gewoon elke keer komen. Het programma is iedere keer anders.

De School voor Compassie is één van de innovatieve projecten die het Leger des Heils de afgelopen tijd is gestart. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.