HUIZEN - Zo af en toe zie je er 's avonds laat één langslopen, op zoek naar eten in de tuin: de egel. Ondanks de puntige stekels een schattig diertje om te zien. De egel heeft het zwaar, en kan onze hulp daarom goed gebruiken. Bij Egelopvang Midden Nederland worden jaarlijks ruim 1100 gewonde, verzwakte en zieke egels opgevangen om ze weer beter te maken. Op zaterdag 23 september 2023 vindt de open dag van Egelopvang Midden Nederland plaats. Op deze dag is de opvang geopend voor bezoekers en zijn er verschillende activiteiten gepland voor jong en oud.

Het baby-seizoen is dit jaar vroeg begonnen, wat betekent dat voor de egelopvang de drukste tijd van het jaar weer van start gaat. Tijdens de open dag wordt u meegenomen in het mooie werk dat op de opvang wordt gedaan: zo kunt u meekijken hoe baby-egels worden gevoed met de fles en krijgt u een Meet & Greet met de volwassen egels. Ook krijgt u informatie over de verschillende afdelingen die de opvang telt, zoals de ziekenboeg, de revalidatie en de quarantaine. Kinderen kunnen daarnaast tegen een kleine vergoeding een mooie egelcreatie in elkaar knutselen. Op het plein vindt u een gezellige rommelmarkt en een informatiekraam. Tevens worden Eekhoornopvang Neder-Veluwe en Dierenambulance Gooi en Vechtstreek waarmee de egelopvang een hechte samenwerking heeft op deze dag verwelkomd; zij geven een kijkje achter de schermen en informatie over de organisatie. Kortom: het wordt een mooie en leerzame dag om met het gezin langs te komen.

De open dag van Egelopvang Midden Nederland vindt op zaterdag 23 september van 11.00 tot 16:00 plaats op Landweg 3, te Huizen. Tickets voor de open dag bestelt u via de website: https://www.egelopvangmiddennederland.nl/open-dag-ticket/. Indien mogelijk gelieve niet met de auto te komen om de verkeersdrukte te minimaliseren.

Mail voor meer informatie naar info@egelopvangmiddennederland.nl.