NAARDEN - Reddingsbrigade Naarden opent haar deuren op zaterdag 6 juli 2024. Iedereen is van 12.30-17.00 uur welkom in de Jachthaven Naarden om kennis te maken met de reddingsbrigade. In de havenpost vertellen lifeguards over hun reddingswerk en komen ze in actie tijdens een demonstratie in de haven om 15 uur. De bezoeker kan zelf in actie komen en leren hoe je een drenkeling kan redden. Even meevaren in de reddingboot is ook mogelijk. Of help de brandweer, want de Brandweer Naarden is ook aanwezig.

Programma
Van 12.30 tot 17.00 uur staan activiteiten voor jong en oud op het programma. Er zijn ook instapkaarten te koop om mee te varen met de reddingboot Ronduit. Hiervoor geldt wel op=op. Met het kopen van een instapkaart ondersteun je het werk van de vrijwillige reddingsbrigade.

Om 15 uur geven de lifeguards een demonstratie. Wil jij ook ervaren hoe je een drenkeling uit het water haalt? Of een werkpak van de brigade van dichtbij zien? Kom langs! Voor de jongsten is er een springkussen en in de post kan een reddingboot geplakt en gekleurd worden.

Voor watersporters, buren en kinderen vanaf 6 jaar
Een bezoek aan de open dag is interessant voor potentiële lifeguards en voor watersporters die meer over de brigade willen weten en horen wat de brigade voor hen kan betekenen in geval van nood. Maar ook voor kinderen die na hun A- en B-zwemdiploma nog beter willen leren zwemmen. Want naast het redden van watersporters in nood, geven de vrijwilligers van de brigade ook les in reddend zwemmen.

Datum: zaterdag 6 juli van 12.30-17.00 uur

Locatie:

Havenpost Reddingsbrigade Naarden in de Jachthaven Naarden aan de IJsselmeerweg

Toegang en parkeren:

gratis

Reddingsbrigade Naarden
De Reddingsbrigade Naarden heeft 150 leden en bestaat sinds 1968. In zwembad de Lunet geven professioneel opgeleide instructeurs les in reddend zwemmen. In de Jachthaven Naarden liggen twee reddingboten: de Ronduit en een Tinn-Silver. En is een actieve ploeg lifeguards 24/7 oproepbaar om watersporters in nood te helpen op het Gooimeer, IJmeer en het zuidelijk deel van het Markermeer. De reddingsbrigade krijgt geen subsidies en is afhankelijk van donaties. Dankzij deze donaties en giften van bedrijven kan de reddingsbrigade nieuwe lifeguards opleiden, brandstof tanken en nieuwe reddings- en instructiematerialen aanschaffen.

Bel ingeval van nood altijd 112 en bij niet-spoedeisende hulp 035-6940791

Bezoek voor meer informatie ook onze website. www.reddingsbrigadenaarden.nl