LAREN - De Expositie “Buiten de lijst“ van Govert Muijs - samengesteld door Monique Kropman - opent zaterdag 14 april in het Brinkhuis te Laren. Jacques Walch (Voorma en Walch) opent de expositie en na de opening is er een spetterend optreden van Govert’s Bluesband in de Theaterzaal.

De expositie is te zien t/m 23 mei 2024. Op deze expositie zie je een selectie van landschappen, stadsgezichten en portretten. De portretten die hij schildert zijn veelal levensgroot.

Waarin hij zich onderscheidt van de meeste kunstenaars, is dat hij gedeeltelijk “Buiten de lijst” schildert, het zogenaamde Trompe l ‘oeil effect. Daardoor krijgen de schilderijen een extra dimensie en maakt het nog meer contact met de kijker. Veel kinderportretten heeft hij geschilderd in deze stijl.

Sinds een aantal jaren combineert hij “Buiten de lijst schilderen” ook met VideoKunst. Met de bewegende beelden kan hij een verhaal vertellen en zijn boodschap nog duidelijker overbrengen aan het publiek zoals het thema “ Jeugd in de digitale wereld”.

Ook op deze expositie zijn schilderijen te zien met het thema “Het licht van Amsterdam”, waarbij de weerspiegeling van de grachtenpanden in het water een belangrijke rol speelt. Bij deze schilderijen steekt er o.a. een stuur van een fiets uit de lijst.

Het schilderen “Buiten de lijst” heeft een aantal jaren geleden aandacht gekregen van het programma ’t Klokhuis. Dat heeft hem als kunstenaar veel opdrachten opgeleverd.

Twee jaar geleden heeft hij meegedaan aan het TV programma “ Sterren op het doek” waar hij Frits Spits op het doek heeft vereeuwigd.

“ Avro’s Kunstuur” heeft een tijd geleden een item over Govert Muijs uitgezonden.

Programma opening
Zaterdag 13 april tussen 15.00 - 17.00 uur opening expositie!
15.30 uur: opening expositie door Jacques Walch
16.15 uur: Govert’s Bluesband in de kleine theaterzaal.