HILVERSUM – “Wees gedisciplineerd, leer en zorg goed voor jezelf, zodat je later succesvol wordt. Dit boekje sluit precies aan bij wat ik mijn kleinzoon leer,” was de reactie van een trotse opa die graag twee boekjes van De Weg naar een Gelukkig Leven wilde hebben om er samen met zijn kleinzoon in te kunnen lezen.

Het nieuwe boekje van de stichting De Weg naar Geluk kon op veel belangstelling rekenen tijdens de uitdeelactie afgelopen zaterdag. Een moeder met drie jonge dochters aarzelde even om het aan te nemen, maar toen alle drie de dochters het wilden hebben, ging ze om. “Het boekje is ook voor jongeren heel leesbaar” aldus vrijwilligster Simone. “Het geeft hun juist veel positieve handvaten in deze uitdagende tijd. Via de stichting is zelfs een speciaal lesprogramma met videoclips te bestellen om met kinderen op school te volgen.”

Een oudere man van rond de tachtig vond het een geweldige actie. Als fitte senior fietste hij nog dagelijks, gebruikte hij geen medicatie - zelfs nog geen paracetamol, en had hij pas vorige week zijn korte broek ingeruild voor een lange omdat zijn vrouw dat liever wilde. “Ga zo door” zei hij, ”het is hard nodig in deze tijd.”

Ondanks de koude zaterdagochtend in Hilversum, kregen de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk weer veel warme reacties op hun uitdeelactie. Meer dan duizend exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven werden er uitgedeeld, waardoor de teller in Hilversum nu op 4250 staat. Het team is van plan om maandelijks terug te keren tot de twintigduizend is behaald. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.dewegnaargeluk.nl