LOOSDRECHT - Een ouderwetse parlevinker is een bijzonder object. De Snackboot wordt aankomende maandag geveild tijdens een online veiling van 20 verschillende schepen. De veilingmeester verwacht dat de MC Drijf de nodige belangstelling van zowel horecaondernemers als watersport ondernemers zal krijgen.

Veilingmeester Bolweg: Parlevinker is een oud beroep welke meerdere namen heeft afhankelijk van het gebied waar gevaren wordt. Synoniemen zijn Zoetelaar, kadraaier of kaaidraaier. Vroegen voeren er overal parlevinkers starten op de Rijn bij Lobith, de havens en natuurlijk de meren. Tegenwoordig is het beroep voornamelijk in de zomer lucratief vanwege de toeristen en de watersporters.

De huidige eigenaar heeft op Loosdrecht een leuke wijk en bekendheid en die neemt de koper van deze boot natuurlijk gelijk over als hij dat wil. Afgelopen jaar was door het grote aantal watersporters en vakantievierders in eigenland een top jaar. Ook voor het aankomende jaar kan de koper op goede belangstelling rekenen. Door dat het concept take-away is voldoe je als ondernemer aan de actuele Corona regels.

Een koper die nu deze boot koopt kan deze direct aan het begin van het seizoen inzetten voor commercieel gebruik profiteren van de marktomstandigheden. De reden dat de huidige eigenaar de boot wil verkopen is dat hij wil genieten van zijn pensioen. Als je een carrière als vrije horecaondernemer voor je ziet dan is dit je kans.

Bootveiling.com heeft het afgelopen jaar ruim 300 boten afkomstig uit zakelijk en particulier bezit door middel van een online veiling mogen verkopen. De boten worden geveild omdat de eigenaren graag hun boot willen overdragen zodat er weer actief mee gevaren gaat worden door enthousiaste nieuwe gebruikers.

Zaterdag 23 januari van 10 tot 12 uur is er een kijkdag in Breukelen, Nederland. Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het Corona virus op de website van bootveiling.com

Voor alle details kan je kijken op de website van bootveiling.com. De veiling is "as is where is" dus in de staat waarin de boot zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.

Alle informatie is te vinden op https://www.bootveiling.com/boot-kopen/184961/motorjacht/snackboot-41/