MUIDEN - Vlakbij Almere ligt het Muiderslot, één van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Voor het project Pionieren in Oude Muziek organiseert Goede Rede Concerten een lezing over de Muiderkring gegeven door Imre Besanger en een avondexcursie met rondleiding door het kasteel en muziek van Camerata Trajectina. Kom alles te weten over het echte verhaal van dit bijzondere kasteel en de Muiderkring!

Lezing: de mythe van de Muiderkring
Wat gebeurde er eigenlijk precies op het Muiderslot in de zeventiende eeuw? P.C. Hooft bewoonde het kasteel van het voorjaar tot de herfst en het is bekend dat hij en zijn vrouw graag vrienden uitnodigden. De meeste gasten schreven en/of musiceerden net als Hooft in hun vrije tijd en deze groep schrijvers en kunstenaars stond lange tijd bekend als de Muiderkring, maar is dit wel het hele verhaal? Historicus, theatermaker en Muiderslot kenner Imre Besanger vertelt op 15 juni in De Nieuwe Bibliotheek wat er wel en niet waar is van de verhalen over de Muiderkring tijdens deze interessante lezing.

Avondexcursie naar het Muiderslot en concert

Kom op zaterdag 18 juni in de sfeer van de muziek van de Muiderkring tijdens de avondexcursie naar het Muiderslot. Breng een bezoek aan de kasteeltuinen, ga met een gids mee door het Muiderslot en geniet van de muziek uit de tijd van Hooft, Huygens en Maria Tesselschade tijdens een exclusief concert door Camerata Trajectina. Dit bekende muziekgezelschap is meester in Nederlandse muziek uit de 16e en 17e eeuw en speelt tijdens deze excursie het geluid van de Muiderkring in de ridderzaal van het Muiderslot. Kaarten zijn te boeken (eventueel inclusief busvervoer), kijk voor alle informatie op de website.

Kaarten voor de lezing en de avondexcursie zijn beschikbaar via www.goederedeconcerten.nl.

Datum/tijd:
Lezing, de Mythe van de Muiderking, wo 15 juni, aanvang 16:00.
Avondexcursie met Camerata Trajectina, za 18 juni, aanvang 18:45.

Locatie:
Lezing, de Mythe van de Muiderking, De Nieuwe Bibliotheek, Almere Stad.
Avondexcursie met Camerata Trajectina, het Muiderslot, Muiden.