HILVERSUM - Zilveren Kei, het kunstevenement voor creatieve jongeren uit regio Gooi en Vechtstreek, organiseert in de meivakantie het event ‘Create Your Talent’. 100 jongeren in de middelbare school leeftijd gaan samen met een lokale kunstenaar als coach aan de slag. In 5 middagen creëren de jongeren divers werk dat onderdeel wordt van een kunstinstallatie voor de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo. Inschrijven kan via de website www.zilverenkei.nl.

Omdat het event, in verband met de coronamaatregelen, online moet plaatsvinden, kunnen de jongeren een tas met materiaal ophalen bij het Creative Image Lab, de pop-up locatie van het Grafisch Atelier Hilversum op de Gooische Brink in Hilversum. Zij krijgen van hun kunstcoach een videoboodschap met een thema en ideeën waar zij thuis mee aan de slag gaan. Tijdens maakateliers kunnen zij in online meetups overleggen met de andere deelnemers en vragen stellen aan hun coach.

Lokale kunstenaars als kunstcoach voor de jongeren Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaers en Vincent van der Geest zijn de zes lokale kunstenaars die de jongeren als kunstcoach gaan begeleiden. De expertise van deze kunstenaars loopt uiteen van fotografie, film en lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel.

Op dit moment begeleiden deze 6 kunstcoaches al 10 talentvolle deelnemers in het traject ‘Expose Your Talent’. Norah Sanders, Anna Koperberg, Francois van Eeden, Alice Haywood, Ana Ciocarlan, Anna-Sophia van der Haven, Matilda Ronay, Sofiia Goldaievych, Leonie Verbeeck en Laurissa Back zijn bezig met nieuw individueel werk.

Verzameltentoonstelling ZK2021

Expo Samen met de kunstinstallatie van ‘Create Your Talent’ zullen de werken van ‘Expose Your Talent’ te zien zijn op de verzameltentoonstelling ZK2021 Expo. De expositie vindt plaats op de Gooische Brink in Hilversum van donderdag 13 mei t/m zondag 30 mei. Om er zeker van te zijn dat iedereen de expositie veilig en verantwoord kan bezichtigen, wordt er een etalage-expositie voorbereid waarbij verschillende organisaties, zoals de Bibliotheek Hilversum, op de Gooische Brink hun etalage ter beschikking stellen.

De maakateliers vinden plaats van maandag 3 mei t/m vrijdag 7 mei. Inschrijven voor ‘Create Your Talent’ kan nog tot/met vrijdag 30 april op www.zilverenkei.nl.

De organisatie van de Zilveren Kei wil jongeren een kans geven hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen en ze een podium bieden om hun talent te laten zien aan een breed publiek. Het proces draait om het leren en inspireren van en met elkaar. De Zilveren Kei is een inclusief project waaraan alle jongeren mee kunnen doen.

De Zilveren Kei wordt georganiseerd door Stichting Grafisch Atelier Hilversum met financiële ondersteuning van Gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deelname aan de Zilveren Kei is volledig kosteloos. Het event wordt georganiseerd conform de richtlijnen van de RIVM.