HILVERSUM - De provincie Noord-Holland is trotse sponsor geworden van een hardloopevenement: Kika Hilversum City Run, georganiseerd door Le Champion op zondag 14 april. Dit evenement is het grootste eendaagse sportevenement van het Gooi en omstreken. Aan deze 20ste editie nemen ruim 6.000 hardlopers deel.


De KiKa Hilversum City Run biedt de hardlopers 5 of 10 km afstand. Daarnaast is er voor de jeugd de Bink Kids Run en de Family Run. Er zullen ruim 900 kinderen tussen de 4 en 13 jaar in actie komen over afstanden van 800 en 1.500 meter. Daarnaast is er de Family run, met 500 deelnemers, zodat echt jong en oud: individueel of met familie kan rennen. Daarnaast zijn ook sporters met een beperking, wheelers, rolstoelen en kinderwagens welkom.

Jeroen Olthof, gedeputeerde Sport van de provincie Noord-Holland: “Dit is het eerste jaar dat we de Hilversum City Run sponsoren. Een prachtig evenement in de stad die dit jaar 600 jaar bestaat. Wat ik persoonlijk zo mooi vind, is dat er voor iedereen wel een geschikte loopafstand is, ook voor jongeren en kinderen. Zoals we weten is bewegen ontzettend belangrijk en in deze tijd blijkt dat we meer en meer oog moeten hebben voor kinderen en jongeren. Het is mijn hoop dat sportevenementen als dit een sportief vuurtje aanwakkeren bij de deelnemers én toeschouwers. Ik ben dan ook ontzettend blij om 11.45 uur het startschot te geven van de Family Run.”

Naast het ondersteunen van de sportieve aspecten van het evenement, zet de provincie zich ook in voor de verduurzaming van dit evenement, door bijvoorbeeld de Recycle Hub op het Marktplein mogelijk te maken.