HILVERSUM - Friend4friend van stichting Present is een nieuw project in Hilversum. Friend4friend verbindt jonge Nederlanders aan jonge nieuwkomers om samen vrijwilligerswerk te doen.

In 2020 maakte friend4friend in Amstelveen/Aalsmeer en Haarlemmermeer een vliegende start. Maar liefst 60 jongeren tussen de 16-30 jaar werden er op de friend4friend-methode aan elkaar gekoppeld. Een mooie manier waar op basis van gelijkwaardigheid veel van elkaar is geleerd en tot mooie vriendschappen heeft geleid. Gesteund door de goede resultaten is friend4friend ook in Hilversum opgestart en kunnen ook hier jonge Nederlanders en nieuwkomers met elkaar aan de slag en elkaars cultuur en taal leren. De uitvoering van dit project ligt bij stichting Present Hilversum en wordt gesteund door de gemeente Hilversum.

Als duo aan de slag
Bij friend4friend worden de jongeren gematcht voordat ze als duo aan de slag gaan. Na de geslaagde match en kennismaking kan het koppel vrijwilligerswerk doen of voeren ze een eigen idee uit. Ze kiezen samen wat ze gaan doen. Friend4friend kan de jongeren daarnaast in contact te brengen met een persoon of organisatie die hen kan helpen hun droom - werk, opleiding, vrije tijd - waar te maken.

Veel te doen via friend4friend
Via friend4friend is er veel mogelijk en te doen. Denk bijvoorbeeld aan taalles geven, vrijwilligerswerk doen bij een zorgboerderij, meehelpen in een (moes)tuin, werken bij de voedselbank enzovoort. Maar ook het samen organiseren van een zaalvoetbaltoernooi in de buurt, hulp bij creatieve workshops in een zorgcentrum, bij een poppodium, in een wijkcentrum, buurthuis en musea behoren tot de mogelijkheden voor de koppels om zich in te zetten voor de samenleving.

Deelnemer: ‘Leren van het ondersteunen van een ander, … spreken in het openbaar, ik heb veel opgestoken en een vriend erbij via friend4friend’

Doe mee met friend4friend en meld je aan
Ben jij of ken je jonge Nederlanders of statushouders in Hilversum die mee willen doen aan friend4friend? Stuur dan een WhatsApp bericht naar Carine Heinhuis van stichting Present/friend4friend via 06-21925630 (of een mail naar friend4friend@presenthilversum.nl). Heb je als organisatie stage- of vrijwilligersplekken beschikbaar? Laat ons dat ook weten. Wij brengen statushouders en vrijwilligers dan graag met jouw organisatie in contact. Meer informatie en aanmelden: www.stichtingpresent.nl/hilversum/f4f/