HILVERSUM – De School voor Compassie organiseert aanstaande vrijdag (29 maart) een Open Avond over Pasen. De avond vindt plaats in gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com

“Onze maandelijkse Open Avond valt deze keer in het paasweekend, op Goede Vrijdag om precies te zijn. Daar staan we graag bij stil,” vertelt trainer Karel Muller. “Pasen is een fantastisch feest. Het gaat over het wonder van het leven, over mensen die opnieuw beginnen, over leven vanuit een nieuwe staat van zijn.”

“Maar aan Pasen gaat Goede Vrijdag vooraf. Dat is de dag van verdriet, pijn, shock, rouw”, vervolgt zijn collega Yvonne van de Graaf. “We zijn geneigd hier hard bij weg te lopen. Verlies levert allerlei negatieve emoties op. Maar pijn uit de weg gaan, doet ons geen goed. Het geheim van Pasen is dat juist rouw kan leiden tot een verrassend nieuw begin. Ten diepste heeft rouw namelijk te maken met liefde en hechting.”

Karel: “Het belooft een mooie, diepgaande avond te worden. Vol hoop. Tegelijkertijd staan we uitgebreid stil bij de verliezen die iedereen in zijn leven meemaakt. Dat hoort bij compassie. We willen met elkaar oefenen om verlies te erkennen en te accepteren.”

“Verlies en rouw voel je soms letterlijk in je lijf”, vervolgt Yvonne. “Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook daar geven we aandacht aan. Je geest kan je lichaam van dienst zijn, en ook andersom.”

De School voor Compassie organiseert elke laatste vrijdag van de maand een Open Avond in Hilversum. De avonden bestaan uit laagdrempelige rituelen, oefeningen en meditaties. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Na afloop, om 21.30 uur, is er een hapje en een drankje.

De Open Avonden zijn een ideale gelegenheid om een keer kennis te maken met de school. Wie wil, kan de avonden vaker bezoeken. Het programma is iedere keer anders.

De School voor Compassie is een innovatief project van het Leger des Heils. Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.