HILVERSUM - De School voor Compassie start het nieuwe seizoen op vrijdag 29 september met een Open Avond over het thema: ‘Jouw bron van energie.’ De avond vindt plaats in Gebouw De Vereeniging aan de Oude Enghweg 19. Het programma start om 20.00 uur. Voor informatie: www.schoolvoorcompassie.com.


‘We hopen dat de meeste mensen op konden laden in de zomervakantie. Er zullen ook mensen zijn voor wie de zomerperiode helemaal niet zo ‘leuk’ was als ze zouden willen. Hoe zorg je er – los van je omstandigheden – voor dat je verbonden blijft met een diepere energiebron? Over die vraag gaat het,’ vertelt trainer Yvonne van de Graaf. ‘Het is onze ervaring dat het belangrijk is dat je doet wat je gelooft. Dat datgene dat jij echt belangrijk vindt, ook een plek heeft in je leven.’

Trainer Karel Muller: ‘Aan de hand van opdrachten maken we met elkaar een reis naar binnen. We dagen elkaar uit om onszelf serieus te nemen. Om de vraag te stellen wat ons nou ten diepste drijft. Ik geloof dat je dan stuit op een bron van goddelijke energie. Daar kun je ontzettend veel kracht uit putten. Een kracht die bij je blijft in elke situatie.’

De School voor Compassie in Hilversum organiseert elke laatste vrijdag van de maand een Open Avond. Bezoekers zijn welkom om mee te doen, of gewoon alleen te kijken. Deze keer is er vanaf 18.30 uur een potluck diner, waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Het idee is dat iedereen wat eten meeneemt (niet te veel) en de rest wijst zich vanzelf. Het programma begint om 20.00 uur. Na afloop, om 21.30 uur, kun je kiezen: in de rust van de kapel blijven of genieten van een hapje, drankje en een goed gesprek aan de bar.

De School voor Compassie is één van de innovatieve projecten die het Leger des Heils is gestart. In oktober 2023 start de School voor Compassie in een tweede stad: in Amersfoort.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die staat in een eeuwenlange traditie van het beoefenen van compassie. De organisatie zet zich in voor een samenleving waarin niemand buiten de boot valt. Hulpverlening is daarbij even belangrijk als de investering in onderlinge aandacht en verbondenheid. Van dat laatste is de School voor Compassie een voorbeeld.