HILVERSUM - Het ontvangen van bezoek is in deze corona-situatie voor bewoners van Villa Marijke Elisabeth helaas niet mogelijk. Voor het persoonlijke contact is videobellen tot nu toe een mooie oplossing. Maar familie en vrienden weer van dichtbij veilig kunnen zien en spreken, dat is een wens die nu in vervulling gaat.“

De maatregel is alweer bijna 4 weken van kracht en we weten niet hoe lang het nog gaat duren. De behoefte van bewoners aan contact met familie en vrienden wordt steeds groter. En omdat genieten en ontmoeten bij ons hoog in het vaandel staat, hebben we een alternatief gezocht. Deze speciale bezoekcabine voorziet in een behoefte”, vertelt locatiemanager Jeroen Boekel van Villa Marijke Elisabeth. Medewerkers dachten mee over de naam. En uit de vele ideeën is ‘’Het Praathuis’’ gekozen, bekend van het grote dierenbos van de tv-kinderserie uit de zestigerjaren ‘’De Fabeltjeskrant’’.

Het Praathuis is in het midden voorzien van een wand met plexiglas en is aan beide zijden voorzien van een deur. Zo voldoet Het Praathuis aan de geldende maatregelen. “De bezoekcabine wordt zowel aan de bewonerskant als aan de bezoekerskant huiselijk en gezellig ingericht. Ondanks de vervelende situatie waarin wij ons bevinden, wordt het dan toch een fijne plek om familie en vrienden te ontmoeten. We hebben ook andere zorginstellingen blij kunnen maken met een cabine’’, aldus Boekel.

Zorggroep De Laren
Villa Marijke Elisabeth maakt onderdeel van Zorggroep De Laren en heeft 7 woonzorgvilla’s op mooie locaties in Nederland. Alle 7 locaties worden uitgerust met een speciale bezoekcabine. In de villa’s kunnen ouderen met een zorgbehoefte volledig verzorgd en met behoud van eigen regie wonen. Alles is erop gericht om wonen en leven zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te maken in een eigen huurappartement met de geborgenheid en voordelen van een gezamenlijk dak. Zorg en dienstverlening worden op maat aangeboden en zijn indien nodig 24 uur per dag beschikbaar. Zo worden ook mantelzorgers, familieleden en vrienden van de bewoners geheel ontzorgd. Deze manier van wonen en leven biedt nieuwe mogelijkheden en creëert tijd en ruimte om te genieten van gezelschap, interesses en bezigheden.