HILVERSUM - De film streamingservice van Amazon, Prime Video, heeft er een unieke Nederlandse titel bij. Namelijk de onafhankelijke speelfilm 7 Wrekers met de Hilversumse Nils van Buren in één van de hoofdrollen.

7 Wrekers is een thriller die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt en draait om een groep verzetsleden die een belangrijke missie krijgen om de geallieerde opmars te ondersteunen. De missie gaat echter verschrikkelijk mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op hun onderduikadres beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

7 Wrekers is een compleet onafhankelijk geproduceerde film, de filmmakers hebben bewust geen gebruik gemaakt van subsidies en andere bronnen van externe financiering. Dit is een unieke werkwijze in Nederland. Samen met een kleine crew en een cast van onbekend talent is er een spannende film neergezet die nu op het grote Amazon te zien is. Sinds mei van dit jaar is de streamingservice van Amazon, Prime Video, actief in Nederland. In het buitenland is Prime Video de grote tegenhanger van Netflix.

De Hilversumse Nils van Buren speelt de rol van Rinus in 7 Wrekers, een communist die zich na de Duitse invasie heeft aangesloten bij het verzet. Naast diverse korte films en televisieprogramma's die Nils in het verleden heeft gedaan is hij een fervente speler bij de Hilversumse toneelvereniging M/V Toneel. Het is de eerste keer dat Nils van Buren in een lange speelfilm speelt, maar in het verleden heeft hij vaker met de regisseur van 7 Wrekers samengewerkt.

7 Wrekers was in februari helemaal klaar en een gelimiteerde bioscooprelease stond gepland op 30 april. Door de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van de bioscopen moest de premiere van 7 Wrekers meerdere keren worden uitgesteld. Uiteindelijk werd besloten om de film via Video on Demand uit te brengen en is deze als eerste zien via Prime Video.