MUIDEN - Op woensdag 26 juni 2019 wordt officieel gestart met de bouw van September Muiden op Zorglandgoed Hoogerlust. Na een periode van voorbereiding, starten de partijen deze week met de bouw van de twee woonhuizen voor ouderen met dementie.   

De woonhuizen, met elk 20 appartementen, worden gebouwd op Zorglandgoed Hoogerlust. Het ontwerp van de huizen past binnen de landelijke omgeving en is een knipoog naar de schuur die er ooit gestaan heeft. Het woonhuis van September wordt gerealiseerd door Thuismakers,Vrijborgh, MBB en H-kwadraat. De nieuwbouw zal vanaf de zomer van 2020 ruimte bieden aan 40 ouderen met dementie.

Wonen in een fijne en geborgen omgeving 
De woonhuizen zijn voorzien van een woon-slaapgedeelte en een eigen badkamer. September gelooft dat ook mensen met dementie zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een omgeving waar zij zich op hun gemak voelen, net als iedereen. Een plek waar liefde, aandacht en betrokkenheid voor de bewoners centraal staan. Zij werken in de tuin, elke dag wordt er samen vers gekookt en regelmatig gaan bewoners en begeleiders samen op pad; de ene keer voor een bezoek aan het dorpscentrum of Amsterdam, dan weer een wandeling langs de Vecht in de prachtige Noord-Hollandse natuur.  

Een thuisgevoel 
De appartementen bij September kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis. 

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.  

Meer over September
Wonen bij September biedt liefdevolle, betrokken zorg aan ouderen met dementie. September heeft als missie om door heel Nederland kleinschalige woonhuizen aan te bieden voor ouderen met dementie waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Particuliere zorg, toegankelijk voor een bredere groep personen.