MUIDEN - De poorten van het museum blijven nog even gesloten, maar vanaf 3 april is de museumwinkel van het Muiderslot op afspraak geopend. Boek een tijdslot en kom winkelen in de leukste museumwinkel van Nederland. Je vindt er souvenirs en cadeautjes voor jong en oud. Of leuke accessoires voor huis en tuin. Als je niet kunt wachten, neem dan alvast een kijkje in de webshop van het Muiderslot en bestel bijvoorbeeld (vóór 31 maart 2021) het speciale paaspakket waarmee je je eigen bierbrood kan bakken naar middeleeuws recept. Met alle aankopen, steun je het Muiderslot in deze barre tijden.

Praktische winkelinformatie

Muiderslot shoppen kan iedere zaterdag vanaf 3 april 2021, tussen 10:00 en 16:00. Vooraf een tijdslot boeken is verplicht en kan via muiderslot.nl/kaartjes. Een bezoek duurt maximaal 15 minuten. De reservering is voor 1 persoon dus kom alleen, neem je mondkapje mee en kom niet als je gezondheidsklachten hebt zoals door RIVM omschreven.

De museumwinkel bevindt zich in aan de Herengracht 1 in Muiden. Je wordt op de door jou gereserveerde tijd opgehaald bij de poort. Vanaf daar wandel je naar de binnenplaats, waar de deuren van de museumwinkel voor je open staan. Er is per kwartier plek voor maximaal 2 personen. Zo zorgen wij voor een veilig winkelbezoek. Een bezoek aan kasteel en tuinen is helaas niet mogelijk.

Paaspakket: bak je eigen middeleeuwse bierbrood

Serveer tijdens de Paasbrunch een zelf gebakken, knapperige bierbrood. Het recept stamt uit de middeleeuwen en is nog steeds heerlijk. In het paaspakket zit onder andere volkoren tarwemeel, afkomstig van korenmolen de Vriendschap uit Weesp. Ook zit er blond bier in, gebrouwen door Brouwerij Wispe, ook uit Weesp. Kasteelkok Siebren Houwer legt in dit filmpje uit hoe je dit heerlijke brood kan maken. Bestel hier!

Let op: Dit paaspakket kan tot en met dinsdag 30 maart 2021 worden besteld. Woensdag 31 maart worden de pakketten verzonden. Je kunt je pakket voor 3 april ook ophalen bij het Muiderslot, dit is gratis en deze optie kan gekozen worden bij stap 2 van het bestelproces.