BLARICUM - Stichting Met je hart organiseert activiteiten voor ouderen en houdt op 17 december een speciale kerstlunch voor senioren uit Blaricum, Eemnes en Laren. "Onze doelgroep zal zelf niet zo snel bij ons aankloppen, dus meld je buurvrouw, opa of verre tante bij ons aan!"


De stichting zet zich in voor kwetsbare ouderen en Belinda Huiden-Lammers doet dat in Blaricum, Eemnes en Laren. "Eenzaamheid is overal een probleem, dus ook hier. Maar het nog altijd een taboe, dus we roepen nu de hulp in van anderen om met kerst een volle lunchtafel te krijgen," vertelt ze.

Een van die ouderen is Tineke van Fulpen, die geniet van haar lunchmaaltijd. "Geroosterd brood met zalm, dat eet ik thuis niet hoor. Echt heerlijk." Ze neemt deel aan één van de reguliere lunches van Stichting Met je hart in Eemnes. "Ik ben niet eenzaam, maar zit wel veel thuis. En ik vermaak me wel, bijvoorbeeld met tv-kijken, maar dit is een welkome afleiding."

Aanmelden
Ken je een oudere die wel wat gezelligheid kan gebruiken rond de kersttijd, hem of haar aanmelden kan tot 10 december. "De kerstlunch wordt aangeboden door Bistrot Chapeau in Blaricum, daar zijn we heel blij mee," zegt Belinda. Aanmelden kan dan ook direct bij het restaurant of via de mail:info@chapeaublaricum.nl.

De activiteiten van de stichting worden gewaardeerd. "Jazeker. Dit is voor mij de eerste keer en ik zou het zeker aan anderen aanraden," zegt Peter Wagenaar. "Maar je moet wel zelf er wat van maken. Een beetje je best doen om contact te leggen en mee te doen," vertelt hij.

Eenzaam
Jan Delfgou heeft een goede tip om eenzaamheid te voorkomen. In onderstaande video vertelt hij wat hij deed nadat zijn vrouw overleed. "Ik kan het woord eenzaamheid alleen maar schrijven, maar ik ken het niet."

Belinda roept iedereen op om zich aan te melden voor de kerstlunch. "Schroom niet, het wordt hartstikke gezellig. We gaan er iets moois van maken." Tineke weet al zeker dat ze komt op 17 december. "Het was de kerk of dit, maar het wordt de kerstlunch, haha."