GOOI - Heb je altijd al willen weten hoe dat werkt: van de rondvliegende bij tot de honing op je bord? Op 11 september om 15:00 uur kun je samen met bevlogen imker Karlien van Leeuwen de wondere wereld van de bij beleven. In deze twee-urige introductiecursus bijenhouden vertelt ze je er alles over. Van ei tot koningin, van nectar tot honing en van bruidsvlucht tot darrenslacht. En als je oren beginnen te klapperen is het tijd om te gaan proeven. De stoomcursus wordt op meerdere dagen in september en oktober gegeven.

“We verzamelen op Het Domijn, dat is een creatief werklandgoed in Weesp, waar kunstenaars, fotografen, theatermakers, schrijvers en muzikanten werken. Het is gelegen aan het eind van de Bloemendalerweg, tussen de bomen, in het groen.” vertelt Karlien met lachende ogen over deze inspirerende plek.

De natuur is niet nieuw voor haar. Als kind organiseerde ze slakken races, vroeg zich af of vogels ook van zichzelf weten dat ze vogels zijn en proefde de verschillen tussen linde-, koolzaad- en heidehoning. “Stond er een boom dan klom ik erin of maakte ik er een kampvuur van. De liefde voor alles wat aan buiten raakt is nooit meer weggegaan. Ik houd van rafelranden en ongeordende plekken. Half verwaarloosde stukken groen waar de natuur zijn plek weer claimt.”, vertelt ze enthousiast.

Stoomcursus bijenhouden in Weesp

De activiteit vindt plaats vanaf de Bloemendalerweg 51 in Weesp. Op vrijdag 11 september verzamelt de groep om 15.00 uur. Boeken kan via het nieuwe online platform

Local Nature Guide

.