BUSSUM - Het wereldberoemde gitaarmerk Taylor Guitars uit USA Californië heeft de gitaarwinkel Gooise-Gitaren.nl in Bussum verkozen tot premium dealer van hun topkwaliteit akoestische gitaren.

De gitaar-speciaalzaak gelegen in het midden van het Gooi is daarmee een van de weinige verkooppunten van dit exclusieve gitaarmerk in Midden Nederland. De akoestische gitaren van Taylor zijn van de beste kwaliteit en worden gemaakt in Mexico of de Verenigde Staten.

Met name de gitaren in het wat hogere segment zijn momenteel erg populair bij gitaristen van over de hele wereld. De in Californië gebouwde instrumenten worden gemaakt met de meest exclusieve houtsoorten. En worden in elkaar gezet door de beste luthiers.

Populaire modellen van Taylor Guitars zijn bijvoorbeeld de 214CE of de 414CE. De prijzen van deze veel verkochte modellen lopen uiteen van rond de vijfhonderd euro voor een reisgitaar tot wel vijfduizend euro voor een model uit het topsegment met de meest exclusieve houtsoorten.

De Amerikaanse gitaarbouwer staat bekend vanwege de bewuste keuzes die worden gemaakt tijdens het bouwproces. Zo worden er door het bedrijf bomen bijgeplant ter compensatie van het verwerken van het hout in de gitaren. En gebruiken ze ook sloophout van bomen uit de straten van Los Angeles.

Het bedrijf uit de USA is sinds een tijd ook volledig eigendom van alle medewerkers. De oprichters van het bedrijf Bob Taylor en zijn compagnon Kurt Listug hebben onlangs een groot gedeelte van hun aandelen overgedragen aan de mensen die werkzaam zijn voor Taylor Guitars.

In Nederland bestaan er steeds meer liefhebbers van de western akoestische gitaren. De gitaristen waarderen de uitmuntende klank van de instrumenten en zijn daarnaast enthousiast over hoe de gitaren er uitzien. Voor de goede speelbaarheid van de gitaren wordt in Bussum bij Gooise-Gitaren.nl ook gezorgd. De winkel heeft vijf dagen per week een gitaartechnicus in huis die alle instrumenten goed afstelt.

Meer informatie : Taylor gitaren