WEESP - Theaterpand Weesp sluit per 1 juli de deuren. De sluiting betekent niet alleen het einde voor het theater zelf, maar ook voor de theaterschool en de escaperoom die in het pand gevestigd zijn. "Na zeven geweldige jaren hebben we moeten concluderen dat een nieuw theaterseizoen onmogelijk is op onze huidige locatie."

Grootste knelpunt is het pand zelf, schrijft directeur Danielle Meyer in een persbericht. "De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat onze locatie niet meer voldoet." Het theater zou ingrijpend verbouwd moeten worden om aan de eisen van de gemeente en de brandweer te blijven voldoen, maar daar is het geld niet voor.

Het theater staat op eigen benen, benadrukt Meyer. "We beschikken niet over een gebouw van de gemeente en ontvangen geen subsidie, en er was geen plek te vinden die geschikt was voor een theater. Hierdoor is het onmogelijk om elders een duurzame theaterlocatie op te bouwen voor het nieuwe theaterseizoen. Uiteraard hebben we gekeken naar andere locaties voor een doorstart...", vervolgt de directeur. "...maar binnen Weesp was er geen locatie met de juiste middelen of het juiste bestemmingsplan."

'Geweldige jaren'
De directie vindt de sluiting 'heel spijtig voor ons publiek en onze leerlingen', maar kijkt terug op 'geweldige jaren'. "We hebben altijd met veel plezier en bevlogenheid een plek gemaakt waar jongeren het vak leerden kennen en het publiek een mooie avond kon beleven."

In het theater zijn voorstellingen van kleine theatergezelschappen te zien, maar ook shows van doorgewinterde cabaretiers als Sara Kroos en Sanne Wallis de Vries. "We nemen afscheid van het theater in de wetenschap dat we op deze plek precies hebben gedaan wat we wilden doen: de liefde voor theater overbrengen en doorgeven."

Voor theaterschool Zone 1380 wordt geprobeerd een doorstart te maken. De directie doet daarvoor een oproep aan het publiek. "Mocht iemand een locatie weten waar er op diverse dagen in de week theaterles gegeven kan worden na de zomer, dan vernemen we dit graag." Tips kunnen worden gemaild naar pascal@zone1380.nl.