HILVERSUM - De noodlijdende Gooise voedselbank kan weer even op adem komen: de gemeente Hilversum steunt de voedselbank met een eenmalige subsidie van 34.400 euro. Daarmee kan ze voedselbank de komende acht weken voort met het verstrekken van voedselpakketten.

Voedselbank Gooi en Omstreken, de voornaamste voedselbank van 't Gooi, heeft door de coronacrisis flinke problemen.

Het aantal klanten dat gebruik maakt van de voedselpakketten is de laatste tijd toegenomen, terwijl er veel minder voedsel wordt geleverd. Normaal gesproken wordt dat geleverd door supermarkten, maar dat is nu een stuk minder. Ook de voedselbankacties van kerken liggen veelal stil.

Om toch door te kunnen vroeg de voedselbank om extra steun van 68.000 euro. De gemeente Hilversum betaalt daar nu de helft van, de andere helft komt van 'andere partijen'. Met het bedrag kan de voedselbank zeker tot juni voort, en kan er weer voedsel gekocht worden om te pakketten te vullen.

Belang door crisis extra zichtbaar
“Natuurlijk wil de gemeente in deze moeilijke tijd bijspringen", reageert de Hilversumse wethouder Annette Wolthers (D66). "Wij waarderen het werk van de voedselbank zeer. De voedselbank is altijd van essentieel belang voor de gezinnen die wekelijks worden voorzien van een voedselpakket, maar dat wordt door deze crisis nog eens extra zichtbaar. Graag wil ik namens het college ook de vrijwilligers bedanken die ondanks alles de voedselbank draaiende houden.”