AMSTERDAM - Rond Amsterdam rijden er vannacht geen treinen meer door een storing bij de verkeersleidingspost. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de ochtendspits,aldus ProRail en NS. Door de treinstoring rond Amsterdam en Schiphol was het voor veel bezoekers van een concert van zanger Harry Styles in de Johan Cruijff Arena moeilijk om naar huis te gaan. Zij werden daarom opgevangen in de Ziggo Dome.


De opvang is bedoeld voor bezoekers die geen vervoer kunnen regelen of daar lang op moeten wachten.Volgens Mojo Concerts,organisator van het concert, zijn er in het gebied rond de Arena nog voldoende parkeerplaatsen. Het advies luidt om daar te parkeren en af te spreken bij een meeting point bij het nabijgelegen AFAS Live.Er worden geen bussen ingezet.

Het treinverkeer rond Amsterdam en Schiphol ligt al urenlang plat.Aan het eind van gistermiddag begon de storing. Rond 20.00 uur reden de eerste treinen weer,maar ruim een half uur later ging het weer mis. Door de storing kan de verkeersleiding het treinverkeer niet monitoren.Hoe die problemen zijn ontstaan,is onduidelijk, ProRail zegt "met man en macht" aan een oplossing te werken.