HILVERSUM - Na jaren van exploitatie onder de franchiseformule van Tulip Inn draagt het hotel per 1 januari 2020 de naam Amrâth Hotel Media Park Hilversum.

Het hotel, dat sinds 1 oktober 2007 in eigendom is van Amrâth Hôtels, zal naast Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark het merk Amrâth Hôtels gaan versterken in Hilversum. Hiermee wordt de samenwerking met Louvre Hotels Group, de moedermaatschappij van Tulip Inn Hotels, beëindigd. De keuze voor de naamswijziging en verdere voortzetting van de exploitatie van het hotel onder naam van Amrâth Hôtels, wordt door operationeel directeur David Dreese als volgt onderbouwd: “Amrâth Hôtels heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een eigen efficiënt en gebruiksvriendelijk reserveringsysteem met internationaal bereik; hierdoor is er minder behoefte aan aansluiting op externe systemen. Bovendien biedt het veel voordelen om de Hilversumse hotelmarkt vanuit één merknaam te bedienen”.

General Manager Amber van Schagen
Amber van Schagen is sinds 18 november jongstleden aangesteld als General Manager van Tulip Inn Media Park aan de Koninginneweg in Hilversum. Amber is een bekend gezicht binnen de Amrâth hotelgroep; hiervoor is zij werkzaam geweest als salesmanager en Assistant General Manager van vijfsterren deluxe hotel Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Vanaf 1 januari 2020 heeft zij de bedrijfsvoering van het hotel onder de naam van Amrâth Hôtels overgenomen. Amber is positief over deze ontwikkeling: ” Ik ben als geen ander kritisch als het gaat om het kiezen van de juiste brand voor ons hotel, wat onze (veelal internationale) gasten kennen als hét Media Park hotel van Nederland. Dat ik vind dat Amrâth Hôtels de juiste keuze is heeft niet alleen te maken met het feit dat Amrâth Hotels een groeiende hotelgroep is met hotels in interessante steden maar ook dat de keuzes die gemaakt worden binnen deze groep weloverwogen en succesvolle keuzes zijn, die goed aansluiten bij de digitale wereld waarin we opereren”.

Amrâth Hotel Media Park Hilversum
Amrâth Hotel Media Park Hilversum is gesitueerd in een 19-eeuwse villa, op steenworp afstand van het centrum en het Media Park. De omgeving biedt volop ontspanningsmogelijkheden in de natuur of op het water. Ook de leuke plaatsjes in het Gooi zoals schildersdorp Laren, vestingstad Naarden of Bussum zijn zeker een bezoek waard. Het hotel heeft 46 comfortabele hotelkamers en 16 (long stay) appartementen. Daarnaast beschikt het hotel over 3 vergaderzalen, een bar en een in 2017 compleet gerestyled restaurant, dat dagelijks geopend is voor ontbijt en diner. Gasten kunnen bovendien kosteloos parkeren op het eigen parkeerterrein.

Amrâth Hôtels
Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 14 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke drie, vier en vijf sterren hotels over bijna 1400 ruime en comfortabele kamers en zij biedt met een omzet van circa 45 miljoen euro werk aan zo'n 525 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. De paradepaardjes zijn Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd sinds 2007 in het monumentale Scheepvaarthuis en natuurlijk het, in oktober 2014 verworven, befaamde Kurhaus in Scheveningen/Den Haag. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar – Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl.