BUSSUM - Op zaterdag 28 augustus is de feestelijke opening van kids conceptstore Cloffee, tijdens de Bussumse koopjesmarkt. Op de Nieuwe Brink 139 in Bussum kunnen mensen vanaf dan terecht voor mooie tweedehands items zoals kleding, schoenen en speelgoed. Daarnaast bieden ze ook een selectie aan van nieuwe items van duurzame merken. In het 129 m2 ruime pand (schuin tegenover de nieuwe HEMA) is ook een horecagedeelte met speelhoek waar men terecht kan voor een heerlijke kop koffie met dagverse lekkernijen. Ook kun je er terecht voor kinderfeestjes en worden er vanaf september regelmatig workshops voor kinderen en ouders georganiseerd.

Oprichtsters Anke Meulendijks en Ragna Dik willen met het initiatief niet alleen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid in de regio maar ook kinderen en hun ouders laten zien dat tweedehands spullen heel mooi kunnen zijn. Beide moeders hebben lange tijd in Amsterdam gewoond waar veel tweedehands kinderkleding winkels zijn.

Ragna: "Toen we in Bussum kwamen wonen vroeg ik me al snel af waarom er geen leuke tweedehands kinderwinkel in het dorp was. Juist omdat de groep jonge mensen met kinderen hier zo groot is. Zonde om al die mooie kleertjes en speelgoed van kinderen in de buurt geen tweede leven te geven."

Anke: "In het drukke gezinsleven van iedereen wisten we dat we zo'n initiatief wel handig moesten inrichten. We willen mensen vooral ook werk uit handen nemen. In de basis hoeven ze maar een tas af te leveren en wij regelen de rest. Dat scheelt mensen veel tijd terwijl je 40% van de verkoopprijs ontvangt als jouw ingebrachte item wordt verkocht. Als inbrenger kun je overigens online precies zien welke van jouw kinderitems verkocht zijn. Eventueel niet verkochte items kun je weer ophalen of doneren aan het in Bussum gevestigde Stichting Kinderen in Nood. In april zijn we al online van start gegaan maar ons doel was altijd een fysieke plek te hebben waar we mensen ook kunnen ontmoeten en ze met eigen ogen kunnen zien dat de spullen nog in perfecte staat zijn."

Ragna: "Mensen hebben behoefte aan leuke, lokale initiatieven waarmee ze ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. We staan te popelen om onze deuren te openen en iedereen die deze gedachte omarmt te verwelkomen."

www.cloffee.nl
For small clothes and large coffees