'S-GRAVELAND - Ter ere van het aankomende 400-jarig jubileum in 2025 nodigen we je op zaterdag 15 juni uit voor een fascinerende ontdekkingstocht door de geschiedenis van 's-Graveland. Onder de titel 'Van boerderij tot Buitenplaats' ontrafelen we het verhaal achter de karakteristieke structuur van deze plek en de opkomst van de Buitenplaatsen Boekesteijn en Schaep en Burgh.


In 1625 trokken welvarende kooplieden uit Amsterdam naar de heide en veengronden van Naerdinkland. Ze ontgonnen de zandgronden, bouwden boerderijen en statige huizen, en legden parkbossen aan met eeuwenoude bomen. Deze plekken vormen het decor van een rijke geschiedenis, waar Amsterdamse patriciërs hun buitenhuizen verfraaiden en zomers doorbrachten.

Jouw twee uur durende wandeling met een deskundige gids leidt langs historische elementen zoals buitenhuizen, een ijskelder, een boerderij en een slangenmuur. Het parkbos, als levende erfenis van 400 jaar 's-Gravelandse geschiedenis, belicht de glorietijd van de Buitenplaatsen.

Ervaar de rijkdom van De Buitenplaatsen van ’s-Graveland. Voor meer informatie en reserveringen, zie onze website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek