'S-GRAVELAND - Heb je je altijd al afgevraagd waar die speciale structuur van ’s-Graveland vandaan komt? Hoe is die rij Buitenplaatsen` ontstaan en wie woonden ooit in de prachtige huizen van Boekesteijn en Schaep en Burgh.

Beleef deze cultuurhistorische excursie op zondag 12 november vanaf 14.00 uur, duur ongeveer 2 uur.

In 2025 bestaat ’s-Graveland 400 jaar. Rijke Amsterdamse kooplieden waren de eersten die rond 1625 hun oog lieten vallen op de heide en veengronden van het Naerdinkland. Zij lieten de zandgronden ontginnen en bouwden er boerderijen en huizen. De parkbossen met hun eeuwenoude eiken en beuken en vele exotische planten en bomen vormen sindsdien het decor van een boeiende geschiedenis. Het is het verhaal van Amsterdamse patriciërs die hun buitenhuizen steeds verder verfraaiden en er in de zomers een prettige tijd doorbrachten.

Uw gids neemt u mee op een wandeling over twee van deze Buitenplaatsen en laat u kennismaken met alle historische elementen die daar nog aanwezig zijn. De buitenhuizen, een ijskelder, een boerderij, een slangenmuur. En het parkbos zelf als levende erfenis van 400 jaar geschiedenis van een ’s-Gravelandse Buitenplaats.

Welkom in de glorietijd van De Buitenplaatsen van ’s-Graveland.

Handig om te weten:

· Verkoop tickets uitsluitend online.
· Honden kunnen niet mee.
· Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent.

Informatie:
Voor wie: Volwassenen
Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ
‘s-Graveland
Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
Datum en tijd: zondag 12 novemberr van 10.30 uur tot 12.30 uur
Prijzen: Lid € 7.00, niet lid € 10.00
Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek