HILVERSUM - Vanaf volgend schooljaar zal het Mensura College Hilversum gevestigd zijn op een nieuw adres aan het Achterom. Deze school in voortgezet gespecialiseerd onderwijs is nu nog deels gevestigd aan de Soestdijkerstraatweg 129c, in het gebouw van (College) De Trappenberg, maar zal eind augustus volledig de overstap maken naar het nieuwe pand op Achterom 150, naast het al in gebruik zijnde pand op nummer 152. Tegelijk met deze verhuizing binnen Hilversum, opent Mensura College een tweede locatie in Utrecht.

Mensura College biedt gepersonaliseerd specialistisch voortgezet onderwijs op de niveaus vmbo-tl, havo en vwo. Zij verzorgen onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, langdurige ziekte of psychische problematiek. Het gaat hierbij om leerlingen voor wie in het regulier voortgezet onderwijs geen passende onderwijsplek geboden kan worden.

Verhuizing naar Achterom


Op dit moment maakt het Mensura College, naast de huidige locatie op de Soestdijkerstraatweg, al gebruik van het pand op Achterom 152. Na de zomervakantie betrekken zij ook het pand daarnaast, Achterom 150. De werkzaamheden zijn in volle gang op het nieuwe adres om ervoor te zorgen dat de leerlingen van het Mensura College ook daar van dit gespecialiseerde onderwijs kunnen profiteren. Het nieuwe schooljaar start op 2 september 2024.

Een enkele leerling zal gebruik maken van speciaal vervoer, vaak in geval van een fysieke beperking. Deze taxi’s zullen slechts kort parkeren in de omgeving van de school en zullen geen verdere overlast bezorgen voor omwonenden.

Onderwijsprofiel Mensura College


Bij het Mensura College creëert men ontwikkelingsmogelijkheden voor leerlingen op het gebied van onderwijs en persoonlijke groei, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij en kunnen presteren binnen hun vervolgopleiding.

Meer informatie over het Mensura College vindt u op de website https://www.mensuracollegehilversum.nl.