HILVERSUM - Op donderdag 13 juni heeft Volvo Buitenweg, dealer in Hilversum en Naarden, een XC90 aan MBO College Hilversum overhandigd. De luxe SUV zal 5 jaar lang worden gebruikt in het praktijkonderwijs van de opleiding Autotechnicus.

Willem Jan van der Burg, eigenaar van Buitenweg, overhandigde de sleutel onder toeziend oog van de studenten aan Jeroen Ankersmit, directeur MBO College Hilversum. De XC90 T8 is voorzien van moderne hybride technieken, een wenselijke aanvulling in de werkplaats van MBO College Hilversum.

In de automotive-industrie vinden continu geavanceerde technische innovaties plaats. De transitie naar volledig elektrisch rijden, connectiviteit tussen auto en app en de snelle ontwikkelingen op het gebied van actieve en passieve veiligheid vragen om voortdurende scholing en ontwikkeling van mensen. Het vroegtijdig inspelen van scholen met relevante technische opleidingen is een must om aansluiting te houden met de behoefte aan technisch personeel.

Om ROC’s hierbij te helpen en technische leerlingen kennis te laten maken met Volvo-techniek, worden er 25 XC90’s door Volvo via het dealernetwerk beschikbaar gesteld aan ROC’s die zijn aangesloten bij de Stichting Mobiliteitsleren (SML). Met behulp van een Volvo XC90 trainingsauto kunnen leerlingen fysiek worden opgeleid op de actuele techniek in de auto. Dit met als uiteindelijk doel hen te enthousiasmeren en klaar te stomen voor hun toekomst.

Door het beschikbaar stellen van de trainingsauto’s wil Volvo een actieve bijdrage leveren aan de structurele verbinding tussen ROC en SML in hun streven naar uitstekend mobiliteitsonderwijs.