HILVERSUM - Afgelopen maandag, 2e paasdag hebben de Oekraïense kinderen van Heuvellaan 50 een spannende paasspeurtocht gelopen, georganiseerd door Lionsclub ‘t Gooi.

Nadat zusterorganisatie Lionsclub Hilversum eerder met Pasen pannenkoeken heeft gebakken voor de bewoners, mochten maandag de kinderen nogmaals aan de slag om iets leuks te gaan doen.

Langs de route zochten ze naar eieren met verschillende plaatjes die ze op een bingokaart konden afstrepen. Aan het eind wachtte voor een volle kaart een leuke prijs van de grabbeltafel, waar ze de rest van de middag mee konden spelen.

Daarnaast konden ze in het Dudokpark zoeken naar chocolade eieren en haasjes. Een typische Nederlandse traditie, die de kinderen nog niet kenden, maar met volle handen chocolade eieren omarmden.

President van Lionsclub ’t Gooi Floris Birnie: “We merkten dat de gemeente en de betrokken vrijwilligers heel druk zijn met het organiseren van belangrijke zaken, zoals huisvestiging en scholing. Als serviceclub wilden we ook graag wat bijdragen. We zoeken dan vooral naar ondersteuning om de kinderen wat extra’s te bieden. Met hulp van onze donateurs en fondsenwervende acties, en verschillende vrijwilligers, konden we zo op gemakkelijke manier de kinderen een leuke activiteit bieden.”