HILVERSUM – Afgelopen zaterdag deelden vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk voor de tweede keer boekjes uit over hoe je het geluk kunt vinden.

Het team was precies een maand geleden ook in Hilversum, en deelde deze keer opnieuw duizend boekjes uit aan voorbijgangers in het centrum van de stad.
Hans Beekmans, voorzitter van de stichting, is enthousiast over de respons die ze krijgen met deze actie. “We hebben vandaag ook weer heel veel mensen blij gemaakt. Je merkt aan de reacties dat mensen dit leuk vinden. Zo sprak ik een mevrouw die vond dat dit veel meer gedaan zou moeten worden, omdat het in de wereld een puinhoop is. Met dit soort acties kunnen we het beter maken.”

Boekjes doorgeven
“We merken tevens dat sommigen dit boekje niet alleen voor zichzelf pakken, maar het ook willen doorgeven”, zegt Beekmans. “Een aantal mensen vroeg een extra exemplaar, om het door te kunnen geven aan iemand die bijzonder voor hen is.
“Dat is precies waar dit boekje voor is bedoeld. In de inleiding staat dat je dit boekje geeft aan iemand die je toewenst dat het goed met hem gaat. Met die intentie delen wij het ook uit. We willen dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect. Van een positievere omgeving worden we allemaal blij.”

Op naar de twintigduizend
De tweeduizend boekjes die nu in Hilversum circuleren zijn voor Beekmans slechts het begin. Het doel is om uiteindelijk twintigduizend boekjes in de mediastad uit te delen. Beekmans verwacht dat daardoor de sfeer omhooggaat en de criminaliteit daalt.
“Dit boekje heeft dit in andere landen waargemaakt. In Colombia en andere Zuid-Amerikaanse landen zag je de criminaliteitscijfers dalen op plekken waar het op grote schaal was uitgedeeld. Het zou me niet verbazen wanneer dit ook in Hilversum gebeurt.”