MUIDEN - Muiden geldt als een van de vriendelijkste dorpjes in de regio Gooi en Vechtstreek. Reden voor de stichting De Weg naar Geluk om dit mooie dorp in de ochtend van zaterdag 30 juli te bezoeken. De stichting, die sinds een jaar bezig is met grootschalige verspreiding van het gelijknamige boekje “De Weg naar een Geluk”, is nog niet eerder in Muiden geweest.

Meer dan 50.000 boekjes in jaar tijd

Hans Beekmans, een bekende tandarts uit het Gooi, is de uitdeelactie vorig jaar in juli gestart. Samen met zijn vaste team vrijwilligers zijn er inmiddels meer dan 50.000 boekjes verspreid in verschillende dorpen in de regio en Amsterdam.

Wanneer hem gevraagd wordt naar de reden erachter, raakt hij gepassioneerd. “Er is zoveel ellende om ons heen. We zijn nog maar nauwelijks bekomen van corona, en de vrede ligt onder vuur door wat er in Oekraïne gebeurt. Er ligt een crisis op de loer. Het is dichtbij en raakt ons allemaal. Veel mensen voelen zich machteloos. Juist daarom is ons boekje “De Weg naar Geluk” zo belangrijk; het geeft je handvatten om ondanks alles om je heen je eigen leven beter te maken.”

30 juli dag van de vriendschap
Zaterdag 30 juli is het de internationale dag van de vriendschap. Deze dag werd door de Verenigde Naties uitgeroepen om het belang van vriendschappen voor de bevordering van de vrede te benadrukken. “Omdat het boekje prachtig aansluit bij dit thema, leek het ons leuk om zaterdag Muiden aan te doen. Volgens onderzoek uit 2017 voelen de Muidenaren zich de gelukkigste inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek; maar liefst 94 procent gaf aan gelukkig te zijn.”

Op een missie
Beekmans is op een missie om zoveel mogelijk van “De Weg naar Geluk” boekjes te verspreiden. “Het boekje is in 1982 geschreven door L. Ron Hubbard maar nog steeds actueel. Het bestaat uit 21 leefregels voor een gelukkig leven, gebaseerd op gezond verstand. Wie in de samenleving om zich heen kijkt ziet talloze voorbeelden waar de leefregels van toepassing zijn en hoe deze bij kunnen dragen om omstandigheden te verbeteren. Zelfs in een dorp als Muiden”, lacht hij.

Beekmans: “In de inleiding van het boekje staat dat je het geeft aan iemand die je toewenst dat het goed met hem gaat. Met die intentie delen wij het ook uit. We willen dat het mensen beter gaat en dat ze gelukkiger worden. Dat heeft een domino-effect. Van een positievere omgeving worden we allemaal blij.”