HILVERSUM - Onlangs wandelden ruim 40 bewoners en andere geïnteresseerden door de Hilversumse natuur in Anna’s Hoeve en Monnikenberg.


Zij kregen een toelichting op de nieuwe inrichting van het gebied. Bij uitzondering ging de rondwandeling ook over de nieuw gebouwde natuurbrug die straks alleen nog begaanbaar is voor dieren. De provincie werkt sinds oktober vorig jaar aan de nieuwe inrichting van de twee gebieden. Door de variatie van bomen, heide en waterpartijen wordt natuur rond de natuurbrug aantrekkelijker voor dieren. De herinrichting versterkt ook de recreatieve functie van het gebied.

Tijdens de rondwandeling werden de contouren van de bos-heideovergangen goed zichtbaar. Ook de diverse poelen en de nieuwe, al iets wat groene, grondwallen die het gebied afschermen van het geluid en licht van de trein, bus en auto waren te zien. Op brede natuurbrug liep de wandeling langs jonge boompjes en een reeks aan stonken van bomen die als schuilplaats voor dieren dienen. Naast de reeks maatregelen ter versterking van de natuur hadden bezoekers ook interesse in de recreatiemogelijkheden en de nieuwe fiets- en wandelpaden in het gebied.