HILVERSUM – Bij een waterig zonnetje en tussen de stormen van het weekend door, hebben de vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk voor de achtste keer in Hilversum hun boekjes met tips voor een gelukkig leven verspreid.

Noord Hilversum was deze keer aan de beurt, met de Snelliuslaan als vertrekpunt. De nieuwe verkeerspaal van de Gemeente Hilversum waarmee goed rijgedrag in de buurt wordt beloond, werd door de stichting als een mooi model gezien van hoe een goed voorbeeld doet volgen; een van de leefregels uit het boekje De Weg naar een Gelukkig Leven.

Na de traditionele groepsfoto waaierde het team uit over de hele buurt. Huis aan huis werden er 1295 boekjes verspreid, waarmee de groep nu over de helft is van de 20.000 boekjes die het team in Hilversum wil verspreiden. Hilversum is als centrum van Nederland gekozen vanwaar de gelukscampagne wordt uitgerold. Het doel van de stichting is om een positief rimpeleffect door de samenleving te sturen, en mensen handvatten te geven voor hun eigen geluk.

Hans Beekmans, tandarts in Laren en initiatiefnummer van deze actie licht toe: “Met het verspreiden van dit boekje willen we een domino-effect creëren. We willen mensen bewust maken dat zij zelf de baas kunnen zijn over hun eigen geluk. En hoe meer mensen iets van de leefregels beginnen toe te passen, hoe mooier Nederland wordt.”