HILVERSUM - Van maandag 18 juli tot maandag 1 augustus 2022 werkt de provincie bij het Zandheuvelviaduct in Anna’s Hoeve aan de weg en busbaan.


Er komen wildroosters en lussen in het wegdek die straks de bus herkennen. Daarover komt nieuw asfalt. De Weg over Anna’s Hoeve onder Zandheuvelviaduct is tijdens dit werk afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleiding auto en busverkeer

Bij het viaduct wordt het verkeer omgeleid langs het spoor, via Verlegde Weg over Anna’s Hoeve (in aanbouw). Ook de bus rijdt via de omleidingsroute. De haltes Adelaarstraat en Anna’s Hoeve (Hilversum) vervallen en worden vervangen door de halte Liebergerweg/ Adelaarstraat. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden blijven rijden en lopen.

Nieuwe inrichting

De provincie verplaatst de Weg over Anna’s Hoeve en legt een vrije busbaan aan langs het spoor. Door alle infrastructuur (bus, weg en trein) bij elkaar te plaatsen, ontstaat een rustig en aaneengesloten natuurgebied voor mens en dier. In januari 2023 is de (nieuwe) Verlegde Weg over Anna’s Hoeve klaar. Vervolgens wordt de bestaande Weg over Anna’s Hoeve verwijderd. Daar komt nieuwe natuur met bomen en heide voor terug.