HILVERSUM - Het verwijderen van de weg over Anna’s Hoeve in Hilversum is in volle gang. Natuurgebied Anna's Hoeve blijft tijdens de werkzaamheden open voor recreanten.


De komende weken wordt zo’n 2600 ton asfalt weggehaald. Het asfalt gaat naar de asfaltcentrale in Amsterdam voor hergebruik. Hoewel Anna's Hoeve tijdens de werkzaamheden open is, kunnen sommige paden (tijdelijk) afgesloten zijn vanwege de veiligheid. Dit wordt aangegeven met borden. Naar verwachting is de weg eind mei verwijderd.

Rust en recreatie

Het weghalen van de weg over Anna’s Hoeve is onderdeel van de nieuwe inrichting van natuurgebied Anna’s Hoeve. Een deel van het gebied wordt ingericht als rustgebied voor dieren en een deel krijgt de bestemming recreatie. Doordat het gebied straks niet meer wordt doorkruist door een weg, ontstaat er meer rust en ruimte voor planten en dieren. Bezoekers van Anna’s Hoeve gaan ook het verschil zien en zullen het natuurgebied meer als een geheel ervaren.

Voltooiing Groene Schakel

De herinrichting van Anna’s Hoeve is 1 van de fases van het project Voltooiing Groene Schakel, een initiatief van provincie Noord-Holland, stichting Goois Natuurreservaat, de gemeenten Hilversum en Laren, ProRail en Rijkswaterstaat. Met de realisatie van het project ontstaat een groot, divers en aaneengesloten natuurgebied tussen de Utrechtse Heuvelrug en ’t Gooi. Hierdoor neemt het leefgebied van plant- en diersoorten toe. Meer informatie: www.voltooiinggroeneschakel.nl.