GOOI - In de Waterlandtak-West nabij Muiden beginnen op 14 september 2020 werkzaamheden aan hekken. De werkzaamheden horen bij het natuurontwikkelingsproject Diemerscheg van de provincie Noord-Holland.

Het plaatsen van de hekken duurt ongeveer 2 weken. Verkeer kan gewoon langs het werk en voor omwonenden wordt geen overlast verwacht. De provincie plaatst de hekken vanwege toekomstige begrazing in de Waterlandtak. Het gebied was al niet toegankelijk voor bezoekers of recreanten.

Natuurontwikkeling Diemerscheg

De provincie Noord-Holland verbetert de natuur in de Diemerscheg, een gebied ten oosten van Amsterdam, in Diemen, Weesp en Muiden. Op 4 locaties, waaronder Waterlandtak-West, komen natuurverbindingen of nieuwe natuur. Hiermee vergroot het leefgebied van kleine (water)zoogdieren en vogels. Het project draagt bij aan Natuurnetwerk Nederland (NNN) en is deels natuurcompensatie voor bouwprojecten van Rijkswaterstaat.

Meer informatie

Kijk op www.noord-holland.nl/diemerscheg voor meer informatie over de ontwikkelingen in de Waterlandtak en Diemerscheg.

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis), of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.