BUSSUM - Gisteren was Karin van Hunnik, wethouder Onderwijs, gemeente Hilversum, op werkbezoek bij de vernieuwde onderwijslocatie van MBO College Hilversum in Bussum: ‘de Gebouwde Omgeving’.

De Gebouwde Omgeving is een samenwerking tussen MBO College Hilversum en Bouw- en Installatiemensen Bussum. Doel van de samenwerking is om een unieke praktijkleerplek te bieden aan studenten van MBO College Hilversum. De mbo-studenten van de Gebouwde Omgeving worden opgeleid voor een baan in de bouw of installatietechniek. Een unieke combinatie.

Karin van Hunnik, wethouder Onderwijs Gemeente Hilversum, was aanwezig bij een les Burgerschap en ging daar met studenten en docenten in gesprek over haar rol al wethouder Onderwijs. Aansluitend kreeg ze een rondleiding op de locatie.

Van Hunnik: “Het is geweldig om te zien hoe de praktijkomgeving en de schoolomgeving hier samen één leeromgeving vormen. Door de sterke betrokkenheid van de bedrijven en nauwe samenwerking tussen Bouw- en Installatiemensen Bussum en MBO College Hilversum, is dit niet alleen een investering in de huidige, maar ook in de toekomstige generatie studenten."

Technisch personeel hard nodig


Op deze locatie bouwen we letterlijk en figuurlijk samen aan de toekomst. Met de energietransitie, klimaatproblematiek en krapte op de woningmarkt is nieuwe aanwas van technisch personeel hard nodig. In het pand aan de Parallelweg in Bussum volgen techniekstudenten van MBO College Hilversum hun opleiding tot timmerman, loodgieter en elektricien.