HUIZEN - Het heeft even geduurd maar eindelijk wonen de Huizer-maatjes in het pand aan de Trekkerweg 1 in Huizen. Sinds de eerste contacten tot de realisatie van de woongroep heeft het ruim 80 maanden geduurd. Om iedereen mee te nemen op deze reis, is het idee ontstaan om een boek te maken. Het eerst exemplaar van dit boek is overhandigd aan de eerste officiële bewoner van de Huizer-maatjes: Daphne Westerdijk.

In het boek is, door middel van een tijdlijn, terug te zien wat er allemaal gebeurd en gedaan is de afgelopen jaren. Ook zijn betrokken partijen, zoals de Alliantie, Vreeswijk & Koebrugge, Nine Oaks en de Gemeente Huizen geïnterviewd over hun rol bij dit project. De rol van de initiatiefnemers, de besturen en verschillende commissies wordt in het boek beschreven. Natuurlijk zijn alle Huizer-maatjes ook terug te vinden in het boek en hebben ze alle 18 hun eigen pagina. Kortom, een compleet beeld over het ontstaan van woongroep Huizer-maatjes.

Sytze Haenen, voorzitter van het bestuur, is erg trots op deze prestatie. “Het voorbereiden en starten van een woongroep is al bijzonder, maar dat er nu ook een boek van is gemaakt is helemaal speciaal”.

Machiel Kastelein, broer van één van de Huizer-maatjes, was verantwoordelijk voor de vormgeving en lay-out van het boek. “Het was een heel bijzonder project en een eer om het verhaal van dit ouderinitiatief vast te mogen leggen en vorm te geven in een boek. Mijn wens is om in de toekomst ook nog een documentaire te kunnen maken hierover”.