ALMELO - Ajax heeft voor het derde jaar op rij in competitieverband verloren op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag verloor met het kleinst mogelijke verschil daar Cyril Dessers een kwartier voor tijd de enige goal van de wedstrijd wist te maken (1-0).

Ajax had met name in de eerste helft goede kansen om de thuisploeg op achterstand te zetten. Zonder de afwezige Ziyech was de eerste grote mogelijkheid voor Gravenberch die echter zag dat Kiomourtzoglou op de lijn wist te keren. Ook Tagliafico, wiens kopbal werd gestopt door keeper Blaswich, en Van de Beek met een streep op de lat waren dichtbij. Tussendoor moest Onana eenmaal redding brengen op een poging van Heracles-topscorer Dessers.

Bij aanvang van de tweede helft waren er ook nog goede kansen voor Eiting die voorlangs mikte en Tadic die de bal niet langs Blaswich kreeg, maar nadien groeide de thuisploeg steeds meer in de wedstrijd. Vooralsnog hield keeper Onana Ajax op de been met reddingen op pogingen van Burgzorg en Mauro Junior, maar een klein kwartier voor tijd was hij toch geklopt. Dessers wist na een lange bal van achteruit handig Blind aan de kant te zetten en liet de Ajax-goalie kansloos met een prachtige volley. Zelfs enkele aanvallende wissels van Ten Hag konden het tij niet meer keren.

Door de nederlaag is het gat tussen AZ en Ajax verkleind tot drie punten. Volgende week zondag 1 maart staat de kraker tussen de beide ploegen op het programma. Het duel in de Johan Cruijf ArenA begint om 20.00 uur.

Heracles Almelo - Ajax 1-0 (0-0)
77. Dessers 1-0