EINDHOVEN - De topper tussen PSV en Ajax heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Lang leek de thuisploeg met de zege aan de haal te gaan wat gezien het spelbeeld terecht leek. Ajax speelde een matige wedstrijd, maar wist in blessuretijd via een strafschop op gelijke hoogte te komen.

Het was geen hoogstaande, doch wel boeiende topper. Ajax begon sterk in het Philips Stadion waar Jordan Teze een inzet van Devyne Rensch nog net voor de lijn kon wegglijden. Naarmate de wedstrijd vordert komt PSV beter in het spel en dat levert een kans op voor aanvoerder Dumfries die gehinderd door Timber niet tot scoren komt. Dat lukt even later Eran Zahavi wel door een vrije trap over de muur en langs keeper Stekelenburg te krullen.

Na de rust wordt het er niet beter op, eerder grimmiger, en scheidsrechter Makkelie heeft zijn handen vol om de opstootjes te sussen. Ajax ontsnapt vervolgens na een uur spelen als een inzet van Boscagli van de lijn gekeerd wordt. Even later lijkt invaller Vertessen de 2-0 te scoren, maar het blijkt dat de aanvaller de bal met zijn arm beroerd heeft en dus gaat de treffer niet door. Pal nadat Martinez ontsnapt aan rood nadat hij op het been van Zahavi gaatstaan komt Ajax in de blessuretijd alsnog langszij. Dumfries maakt hands en aanvoerder Tadic maakt vanaf elf meter gelijk om vervolgens zijn PSV-collega onnodig te provoceren en daar bij scheidsrechter Makkelie mee weg komt. De Amsterdammers zullen echter vooral de handjes dichtknijpen en het gelijke spel beleven als winst.

PSV - Ajax 1-1 (1-0)
39. Zahavi 1-0
90+2. Tadic 1-1 (pen.)