AMSTERDAM - Ajax heeft zich verzekerd van plaats vijf door met ruime cijfers te winnen van Almere City: 3-0. De hoofdrol in de Johan Cruijff Arena was voor aanvoerder Steven Bergwijn, die al voor rust een hattrick maakte.

Almere City FC, sinds maandag zeker van nog een jaar eredivisie, legde de aanvallers van Ajax weinig in de weg. Na een half uur scoorde Bergwijn uit een combinatie met Brobbey en vijf minuten later was het raak met een knappe volley. De mooiste treffer kwam na een solo, waarbij hij een reeks verdedigers het nakijken gaf.

In de tweede helft leken beide ploegen het best te vinden.Een schot van Van den Boomen was het enige wapenfeit. Ajax wacht zodoende straks de voorronden in de Europa League.