AMSTERDAM - Ajax is in de eredivisie na zes duels nog zonder puntenverlies. Tussen twee Champions League wedstrijden door won de ploeg van trainer Alfred Schreuder met speels gemak van SC Heerenveen: 5-0.

Al na vier minuten stonden de Amsterdammers op voorsprong in de Johan Cruijff Arena. Na een mooie aanval en goed voorbereidend werk van Tadic kopte Klaassen raak. Twaalf minuten later schoot Taylor na een slimme variant bij een vrije trap de tweede binnen. Ajax verzuimde voor rust de score verder op te voeren en kwam goed weg bij een enorme kans voor Timossi.

In de tweede helft besliste Kudus, die opnieuw Brobbey uit de basis hield, binnen een kwartier het duel met twee treffers. De ingevallen Brobbey schreef zelf daarna nog de 5-0 op zijn naam.