MADRID - Ajax zal over een week alle zeilen bij moeten zetten om de achtste finales van de Europa League te bereiken. De ploeg van trainer Erik ten Hag ging op bezoek bij Getafe met 2-0 onderuit.

De Amsterdammers hadden de grootste moeite met de goed georganiseerde ploeg, de huidige nummer drie van de Primera Division. Kansen bleven lang schaars, maar het was de thuisploeg die er als eerste uitkwam toen Ajax-keeper een schot van de Braziliaan Deyverson moest keren. Mata en Deyverson kregen nog een mogelijkheid en voor laatstgenoemde was het bij zijn derde poging raak toen hij een vrije trap van Mathias Olivera op waarde wist te schatten.

Na de rust werd het niet veel beter en kwam Ajax wederom nauwelijks aan doelpogingen toe. Pas tegen het eind van de wedstrijd kropen de Amsterdammers echt uit hun schulp, maar kreeg men juist in de blessuretijd een nog grotere domper te verwerken. Kenedy wist via de hak van Dest keeper Varela voor een tweede keer te passeren waardoor men over een week vol aan de bak moet in de Johan Cruijff Arena.

Getafe - Ajax 2-0 (1-0)
37. Deyverson 1-0
90+3 Kenedy 2-0