ARNHEM - Ajax heeft de halve finales van de KNVB-beker bereikt. Na een moeizaam duel, waarin Daley Blind en Hakim Ziyech hun rentree maakten voor de Amsterdammers, werd Vitesse in het Gelredome met 0-3 verslagen.

Na een matige openingsfase kwam Ajax een klein kwartier voor de rust op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Traoré en Van de Beek kon Babel bij de tweede paal raak schieten. Keeper Andre Onana wist de enige Vitesse-kans, via Linssen, onschadelijk te maken.

De tweede helft werd er niet veel beter op, mede omdat Vitesse vooralsnog niet leek te willen en vooral loerde op een kansje. Net op het moment dat de thuisploeg iets meer uit de schulp kroop sloeg Ajax toe via Ryan Gravenberch die een voorzet van Tagliafico op waarde wist te schatten. Met inmiddels Ziyech en Blind als invaller in de ploeg mocht Dusan Tadic, na een handsbal, de eindstand op 0-3 bepalen vanaf de strafschopstip. Een andere invaller, Huntelaar, deed bijna nog een duit in het zakje, maar mikte op de paal.

Ajax speelt in de halve finale een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles of FC Utrecht. Beide ploegen spelen donderdag tegen elkaar.

Vitesse - Ajax 0-3 (0-1)