AMSTERDAM - Ajax heeft ook haar tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. Nadat de Amsterdammers afgelopen zaterdag RKC Waalwijk met 6-1 versloegen, was de ploeg van Erik ten Hag donderdagavond ook te sterk voor FC Utrecht. In de Johan Cruijf ArenA werd het 5-1.

Ajax stelde snel orde op zaken want al binnen twintig minuten hadden Zakaria Labyad en Noa Lang voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Nadat Simon Gustafson namens FC Utrecht een strafschop op de paal schoot liepen de Amsterdammers verder uit. Nog voor de rust wisten ook Tagliafico en opnieuw Labyad met twee fraaie vrije trappen het net te vinden.

In de Johan Cruijff Arena waarvoor het eerst beperkt toeschouwers welkom waren kende de tweede helft minder hoogtepunten. Uiteindelijk wisten de Utrechters via Omar Boussaid de eer nog te redden.