AMSTERDAM - Ajax heeft voor het eerst sinds 1 maart, toen er met 0-2 werd verloren van AZ, weer eens een duel in de eigen Johan Cruijff Arena kunnen afwerken. De oefenwedstrijd tegen RKC, in het teken van de "Comeback Eredivisie" werd door de Amsterdammers met 6-1 gewonnen.

Met Maarten Stekelenburg terug onder de lat, Onana ontbrak wegens liesklachten, was het grotendeels eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC al moest de keeper eenmaal handelend optreden bij een poging van Bilate. Na twintig minuten opende Lassina Traoré de score na een assist van Quincy Promes. Vlak daarvoor had Zakaria Labyad met een ferme vrije trap al de lat geraakt. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

In de tweede helft ging het vervolgens snel. Met tien nieuwe spelers, alleen Stekelenburg bleef staan liep de score hard op. Huntelaar scoorde op aangeven van Ekkelenkamp die even later zelf voor de derde Ajax-treffer zorgde. Vervolgens liet ook nieuwkomer Antony zich gelden bij zijn officieuze debuut door twee keer te scoren. RKC deed even wat terug via Van Grunsven, maar het slotakkoord was uiteindelijk voor Huntelaar die de eindstand op 6-1 bepaalde.