AMSTERDAM - De hockeysters van Amsterdam hebben zondag de tweede zege van dit weekend behaald door het laag geklasseerde Laren met 3-0 te kloppen. Zaterdag wonnen de Amsterdamse dames ook al van naaste buur Hurley (5-0).

Laren had de focus duidelijk op de verdediging liggen en probeerde de thuisploeg zo lang mogelijk van het scoren af te houden. Toch was het in het tweede kwart bij de eerste de beste strafcorner direct raak toen keepster Karlijn Adank kansloos was op de inzet van Lauren Stam.

Na de rust liep de thuisploeg verder uit. Eerst kon Joy Haarman bij de tweede paal binnen tikken na voorbereidend werk van Ilse Kapelle en in de scrimmage na een strafcorner bepaalde Kimberly Thompson de eindstand op 3-0.