BUSSUM - Na vier gelijke spelen op rij heeft Purmersteijn eindelijk van het zoet der overwinning mogen proeven. In een doelpuntrijk duel werd SDO met 3-4 verslagen.

In het begin zag het er zeker niet naar uit dat de Purmerenders met de winst aan de haal zouden gaan. De ploeg van trainer Mo El Bouziani kreeg wel kansen, maar halverwege de eerste helft opende Lars Raaijen de score namens de thuisploeg. Vijf minuten later kwam daar een treffer van Jesse van Huisstede overeen die uitbundig werd gevierd omdat het zijn 250e goal voor de Bussumse ploeg was. Purmerstein toonde echter karakter en binnen een minuut schoot Rahim Abdul de bal in de kruising, een paar minuten later gevolgd door een rake kopbal van Mark Trezner. De 2-2 bleek tevens de ruststand.

Purmersteijn ging door en kort na de rust wist Abdul zijn tweede te maken. Na een uur spelen deed van Huisstede dat ook en was de wedstrijd weer in evenwicht. Purmersteijnn leek voor de vijfde keer op een gelijkspel af te koersen zeker nadat men Thomas Schaap kwijt raakte met een rode kaart. Zes minuten voor tijd weet Trezner echter van geklungel in de SDO-defensie te profiteren en gaat de zege alsnog naar de tien Purmerenders: 3-4.