KORTENHOEF - De organisatie van de Driedorpenloop in 't Gooi heeft toch besloten de halve marathon vandaag af te gelasten vanwege het warme weer. De andere afstanden gaan wel door.

Honderden mensen hebben zich ingeschreven voor afstanden van 1,5 kilometer tot een halve marathon. Die laatste gaat nu niet door. Alle ingeschreven lopers van de halve marathon kunnen wel hun startnummer ophalen en meelopen met de 12 kilometer, laat de organisatie weten op Twitter. Volgens voorzitter Willem de Leeuw gaat die afstand sowieso door.

Gisteren liet hij nog weten niet bang te zijn voor oververhitte hardlopers. "We hebben genoeg voorzorgsmaatregelen genomen", aldus de voorzitter tegen NH Nieuws. Volgens hem staan er langs de routes voldoende water- en ehbo-posten.

Het startschot van de Kidsrun klinkt om 11.30 uur bij sporthal De Fuik in Kortenhoef. Deelnemers aan de andere afstanden beginnen een half uur later op dezelfde plek.

In Hoorn zou vandaag de Schutz Marathon worden gehouden, maar door dat evenement werd een streep gezet vanwege het warme weer.