HILVERSUM – Op 23 augustus 2020 opende wethouder Floris Voorink, portefeuille sport, samen met clubvoorzitter Jean-Paul Duurland officieel de zonne-installatie bij tennisvereniging ’t Melkhuisje. Eerder dit jaar installeerde Sportief Opgewekt 52 zonnepanelen en ledverlichting in de kantine en op de banen. De genomen duurzame maatregelen resulteren in een vermindering van 12.800 kg CO2-uitstoot per jaar voor de vereniging.

Naast de positieve effecten op het milieu, levert de verduurzaming de vereniging ook een financieel voordeel op. Voorzitter Jean-Paul Duurland: “Het is fijn om te merken dat een investering in verduurzamingsmaatregelen ook werd aangemoedigd door onze leden. Naast onze maatschappelijke betrokkenheid als vereniging verlagen we hiermee ook onze energielasten, waardoor we meer geld overhouden voor de sport.”

De verduurzaming van H.L.T.C. ’t Melkhuisje is een mooi voorbeeld voor de omgeving. Wethouder Floris Voorink: “Een springlevende club bouwt aan haar toekomst. Al 125 jaar een voorbeeld voor de Hilversumse sport.”