HUIZEN - Op 27 en 28 mei 2022 organiseren voetbalclubs HSV De Zuidvogels en SV Huizen een omvangrijk internationaal jeugdtoernooi. Het toernooi draagt de naam Dutch Trophy en er zullen naar verwachting 100 jeugd voetbalteams uit heel Europa strijden om de overwinning.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van beide clubs dat er op deze intensieve wijze wordt samengewerkt. Bij de realisatie van dit project zijn naast beide clubs de gemeente Huizen en Euro Sportring betrokken. Euro sportring is een gespecialiseerde en ervaren organisatie in internationale jeugdtoernooien.

Het doel is een meerjarig partnerschap, waarin de jeugd wordt uitgedaagd op sportief vlak in een internationale ambiance. De samenwerking speelt in op Het Lokaal Sportakkoord van de Gemeente Huizen. Hierin staat onder meer dat jonge mensen gestimuleerd moeten worden om te bewegen. Daarnaast worden verenigingen verzocht om hun ook financiële vitaliteit te stimuleren door samen te werken.

"Tussen de lijnen blijven we tegenstanders. De sentimenten die loskomen als we tegen elkaar spelen blijven leuk. Toch zijn er ook gebieden waar we het gezamenlijk belang dienen door samen te werken. De Dutch Trophy is daar een goed voorbeeld van, aldusJaco den Hollander, voorzitter van SV Huizen en Pieter Reijneker, voorzitter van HSV De Zuidvogels".